Bilregistrering - Massor med bilregistrering

Kul om Bilregistret

Roligt om bilregistret

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om från bilregistret och du kan hitta massor med fakta om parsonbilar, lastbilar, bussar, motorcyklar eller mopeder i fordonsregistret. På denna sida kommer en de data ur bilregistret att presenteras men även andra roliga eller intressanta saker om bilregistrering. Det är alltid bra att känna till en del om registrering av bilar och vilka regler som gäller för påställning och avställning av fordon.

Nyregistrerade bilar

Nyregistrerade bilarI April 2016 nyregistrerades totalt 35 245 personbilar i Sverige. Det största antalet bilar som nyregistrerats i Sverige någonsin var 36 057 bilar men mars har 31 dagar.

Få bilar i Januari

Få bilar i JanuariJanuari månad är den månad som det nyregistreras minst antal bilar i bilregistret. Som allra minst registrerades det 12 371 bilar i januari 2009.

Skrotade bilar

Skrotade bilarTotalt skrotades det 15 485 bilar under personbilar under april 2016 och dessutom så exporterades 3 840 registrerade bilar från Sverige under samma tidsperiod.

Registrerade dieselbilar

Registrerade dieselbilarDet senaste åren har det registrerats omkring 50% fler dieselbilar än bensindrivna bilar i Sverige och flest dieselbilar registrerades det i mars 2016 med totalt 14 243 bilar.

Elbilar som registreras

Elbilar som registrerasDet pratas mycket om elbilar men än så länge är antalet elbilar som registreras i bilregistret väldigt få. Under april 2016 registrerades bara 294 rena elbilar, 1 013 elhybrider och 920 laddhybrider.

Alternativa bränslen

GasbilarUnder april 2016 nyregistrerades 341 gasbilar och endast 61 etanolbilar. Antalet biogasbilar har hållit sig på ungefär samma nivå sedan 2009 men etanolbilar har sjunkit mycket kraftigt.


Allt som du kan hitta i bilregistret

I bilregistret eller fordonsregistret kan du hitta massor med bra och användbar fakta om bilen som du här eller en bil som du tänkt köpa.

Meny - Bilregistrering
Till förstasidan på www.bilregistrering.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeÄgarbyteBäst infoNyheter